Zekerheid bij selectie

Een kandidaat op het oog voor een functie? Wilt u zeker zijn van een goede match?

Selectie- en ontwikkelassessment

Heeft u een kandidaat op het oog voor een functie en wilt u een verkeerde keuze voorkomen? Een selectieassessment biedt zekerheid. De rapportage geeft een goed beeld van het profiel van de kandidaat: zijn/haar persoonlijkheid, kwaliteiten, ontwikkelpunten en potentieel. U krijgt een zorgvuldig onderbouwd advies over de geschiktheid van uw kandidaat voor de functie. Daarbij ontvangt u altijd een ontwikkeladvies, zodat u uw nieuwe medewerker direct vanaf het begin goed kunt ondersteunen, om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Wat is een assessment?

Een assessment bij Vijlbrief Assessment is een psychologisch onderzoek met verschillende elementen. Wij kiezen voor hoogwaardige assessments, die uitgebreid en diepgaand zijn. Een assessment bij ons bestaat altijd uit een gesprek tussen de Psycholoog en de deelnemer, uitgebreid persoonlijkheids- en intelligentieonderzoek en 3 verschillende praktijksimulaties, toegespitst op de functie, de vraagstelling en de context van uw organisatie. Een assessment bij ons is altijd maatwerk.

Waarom een assessment?

Wij nemen een hele dag de tijd om echt goed in beeld te krijgen hoe uw medewerker als persoon in elkaar steekt en wat zijn/haar kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelmogelijkheden zijn. Dat is onze expertise. Doordat wij daarbij ons hele team van ervaren Arbeids- en Organisatiepsychologen inzetten, krijgt u altijd een zorgvuldig onderbouwd advies. U loopt minder risico op vervelende en kostbare mismatches. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een assessment een veel hogere voorspellende waarde heeft dan alleen sollicitatiegesprekken.

 

Ervaringen van onze deelnemers:

 

 “Er werd op een prettige manier een constructief kritsche spiegel voorgehouden”

 

 “De praktijksimulaties sloten goed aan op mijn huidige en toekomstige functie”

 

"Snelle terugkoppeling"