Leiderschap

Leiderschapsassessments als start van een MD-programma.

Aan de start van een breed opgezet Management Development Programma bij een internationaal opererende onderneming werd ons gevraagd om leiderschapsassessments te ontwerpen en uit te voeren, met als kernvragen:

  • Wie zijn onze high potentials en wat is hun potentieel?
  • Waar zijn zij vooral van toegevoegde waarde voor de organisatie?
  • Waar moet de focus in het MD-programma op liggen?

Assessments gericht op leiderschap

Wij hebben op maat gemaakte assessments ontworpen met een focus op leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Wij hebben deelnemers tijdens het assessment veelvuldig feedback gegeven en hen uitgenodigd tot zelfreflectie, daarmee hebben wij ervoor gezorgd dat zij al tijdens het assessment met hun leiderschapsontwikkeling aan de slag zijn gegaan.

Een duidelijke persoonlijke leeragenda

De rapportages hebben richting gegeven aan de individuele verdere ontwikkeltrajecten. Managers kregen heel specifiek zicht op hun persoonlijke ontwikkelthema’s en ook hun unieke talenten kwamen naar voren. Op basis van deze inzichten hebben zij individueel hun ontwikkelbehoefte in kaart kunnen brengen en zijn zij hun MD-programma ingegaan met een duidelijke persoonlijke leeragenda. Een mooie start van het ontwikkeltraject, met de meeste kans op rendement voor de organisatie.