Loopbaancoaching

Hoe nu verder? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat past bij mij?

Effectief sturing geven aan je eigen loopbaan gaat niet altijd helemaal vanzelf. Er zijn momenten waar op je echt even stil moet staan bij wat je nu precies verder wilt. Wat ben je waard? Wat past bij je? Hoe presenteer je jezelf richting mogelijke volgende werkgevers?

Graag gaan wij met je in gesprek over de manier waarop je met een goed gevoel gericht sturing kunt geven aan het zetten van een volgende stap. Binnen of buiten je huidige functie, binnen of buiten je huidige organisatie.

Een eerste stap is een vrijblijvende intake. Kom eens praten over wat jou bezighoudt, welke vragen je precies hebt. Dan kunnen wij je aangeven hoe we jou het beste op weg kunnen helpen.

De Carrière Manager

Talentenrapportage voor Personal Branding met bijpassende loopbaansuggesties!

Je kan bijvoorbeeld al geholpen zijn bij onze Carriere Manager; een Online Loopbaan Instrument dat resulteert in een talentenrapportage met bijpassende loopbaansuggesties.

Je krijgt er inzicht mee in jouw persoonlijkheidskenmerken, talenten, interesses en uitdagingen. Zie het als een perfecte aanvulling op je CV; het is je personal branding! Je laat ermee zien wie je bent, waar jouw kracht ligt, welke rollen bij je passen. Ook komen heldere en realistische loopbaansuggesties in beeld. Je maakt een arbeidsmarktplan voor jezelf en je kunt zelfs direct actuele vacatures bekijken, die matchen met de uitkomsten van jouw zelfonderzoek! Via de koppeling met Linkedin zie je wie jij al kent binnen de betreffende organisatie of wie jou met hen in contact zou kunnen brengen.

CarriereManager screenshot StartschermCarriereManager screenshot ZelfonderzoekCarriereManager screenshot Arbeidsmarkt

Loopbaan Assessment

Zicht krijgen op carrièremogelijkheden? Wij geven inzicht in talenten en kansen.

Met het doorlopen van een Loopbaan Assessment gaan we nog een stap verder. In een individueel traject komen we steeds dichter bij jouw kern. Na grondig persoonlijkheids-, interesse- en intelligentieonderzoek dagen we je middels bezinningsopdrachten, oefeningen en praktijksimulaties uit om te laten zien wat je in je hebt. Waar liggen aanknopingspunten om al je talent te benutten, waar krijg jij energie van? Je komt te weten wat je daadwerkelijk in huis hebt, welke kwaliteiten nog beter benut zouden kunnen worden, of een bepaalde rol nu echt bij je past. We laten je dit in de praktijk ervaren!

Vervolgens gaan we samen aan de slag met het opstellen van een concreet actieplan. Waar richt je je op? Hoe presenteer je jezelf? Hoe kom je in contact met de juiste mensen?

Tijdens het traject houden we contact met je middels e-coaching en regelmatige tussentijdse evaluaties.

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is de mate waarin medewerkers productief, gemotiveerd, gezond  en vitaal willen en kunnen blijven werken. Binnen of buiten de organisatie.

Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers…

  • … vitaal, gezond en bevlogen bezig blijven?
  • … op een passende manier in ontwikkeling blijven?
  • … zich verantwoordelijk tonen voor hun eigen toegevoegde waarde in de organisatie?
  • … zich verantwoordelijk tonen voor hun inzetbaarheid op termijn?

Wat levert het op?

Het rendement voor een organisatie van duurzame inzetbaarheid is uiteindelijk een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit, minder ongewenste uitstroom en meer passende door- of uitstroom.

Wat kan uw organisatie doen?

Een organisatie kan een basis leggen voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, maar de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers is natuurlijk even belangrijk. Zij hebben er zelf veel belang bij; niet alleen om nu lekker aan de slag de kunnen blijven, maar ook om straks op een vitale wijze van hun oude dag te kunnen genieten. De organisatie kan helpen met bewustwording en andere activiteiten gericht op het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid.

Hoe kunnen wij helpen?

Wij willen allereerst graag een inschatting maken van wat het beste bij uw organisatie past. De inzet van Duurzame Inzetbaarheids Scans bijvoorbeeld? Dit laagdrempelige instrument kunnen uw HRadviseurs als startpunt gebruiken om de dialoog over duurzame inzetbaarheid met medewerkers aan te gaan. Het geeft een inschatting van de bevlogenheid, vitaliteit, motivatie, werk-privébalans en ontwikkelfase waarin uw medewerkers verkeren. Tevens bieden wij u er concrete handvatten mee om de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te versterken.

Eventueel past hierbij de aansluitende Talentenrapportage, wanneer u uw medewerkers een concreet handvat wil bieden om zichzelf op de arbeidsmarkt te profileren. Maar we gaan ook verder. Met een Vitaliteitsscan en een Loopbaan Assessment kunnen wij u helpen om echt een boost te geven aan de bredere inzetbaarheid uw medewerker.

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of voorbeeldrapportages van de genoemde scans te ontvangen.

Heeft u Vragen?

Wilt u op stimulerende wijze handvatten aangereikt krijgen om ingesleten gedrag effectief om te zetten?

Bespreek dan eens de mogelijkheden van een Boost Sessie.

Benieuwd naar concrete voorbeelden?

Kijk eens bij ons portfolio.

Portfolio

Coaching (inter)nationaal Adviesbureau

Nieuwe ontwikkelingen vergen leervermogen

Loopbaanontwikkeling

Coaching Vestigingsmanager zakelijke dienstverlener