Follow up

Hoe je na onboarding mensen blijft binden en boeien.

Lucia ging voor een snelgroeiende ICT organisatie werken. Het onboardingsassessment gaf handvatten voor haar leidinggevende om haar zo snel mogelijk succesvol te maken. Na een jaar werd haar een follow up assessment aangeboden. Een cadeautje!

  • Aandacht is het nieuwe goud
  • Handvatten voor de leidinggevende
  • Open reflecteren op hoe nu verder

Open reflecteren

Met het follow up assessment doe je niet alles opnieuw; je persoonlijkheid kan als een redelijke constante beschouwd worden. We gaan vooral in gesprek over de manier waarop je ontwikkeling hebt laten zien en wat je nog verder kunt gebruiken om de volgende stappen te zetten. Zo hebben wij ook met Lucia open gereflecteerd op hoe zij haar potentieel verder kan ontplooien.

Een boost in het zelfvertrouwen

Tijdens de diverse praktijksimulaties kwam duidelijk naar voren wat Lucia in een jaar ontwikkeld heeft. En ook wat zij nog als lastig ervaart. Op basis van alle uitkomsten hebben wij aangegeven waar zij nu staat, wat haar potentieel is en op welke manier zij dat kan benutten. Uiteraard gaven we haar ook advies over de manier die het beste bij haar past om aan haar verdere ontwikkeling te werken. Lucia krijgt inmiddels nieuwe kansen binnen haar organisatie.