Selectie & Onboarding

Een vliegende start

Zeker weten dat je met de juiste kandidaat in zee gaat? Een selectieassessment van Vijlbrief biedt een vliegende start.

Heb je een kandidaat op het oog en wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? De selectieassessments van Vijlbrief worden op maat gemaakt om gericht antwoord te geven op al jouw vragen.

  • Selectie op basis van vooraf bepaalde criteria
  • Veel praktijksimulaties
  • Door adviseur geschreven rapport
  • Inclusief concreet ontwikkeladvies

It’s a whole new world

Met een arbeidsmarkt die steeds krapper wordt, is het aantrekken en behouden van goed personeel belangrijker dan ooit. Het heeft geen zin om te investeren in dure werving en selectieprocedures als je talent vervolgens via de achterdeur weer verdwijnt. Om dit te voorkomen, wordt het steeds gebruikelijker om kandidaten op weg te helpen met een onboardingassessment.

Vergroten van rendement

De nadruk bij een onboardingassessment ligt niet op de geschiktheid, we gaan vooral onderzoeken hoe zijn of haar talenten zo ingezet kunnen worden dat ze bijdragen aan zowel effectief functioneren als plezier in het uitvoeren van de functie. Het doel van het onboardingassessment is dus het vergroten van het rendement van talent én het behouden van talent.

Uitgebreid rapport

Ook goed om te weten: onze bevindingen worden altijd gepresenteerd in een uitgebreid rapport. Dit is geen standaardrapportage, maar een uitgebreid en ‘handgemaakt’ rapport waarmee je een helder beeld krijgt van kandidaat, persoonlijkheid, kwaliteiten, ontwikkelpunten en potentieel.

Ontwikkeladvies

Naast een advies over de match tussen kandidaat en functie, geeft Vijlbrief altijd een ontwikkeladvies. Dit advies geeft je concrete tips die goed van pas komen tijdens de opstartfase van de kandidaat. Welke ondersteuning is nodig en hoe zorg je voor optimale onboarding? Het ontwikkeladvies geeft antwoord op deze vragen en vergroot de kans op succes.

Klantcase

Onboardings assessment

Hoe een onboardingassessment zorgt voor een vliegende start.

Bekijk case