Onboarding

Hoe een onboardingassessment zorgt voor een vliegende start.

Onze deelnemer start als manager bij een innovatieve organisatie. De ambitie is om direct vanaf de start zijn potentieel ten volle te benutten door hem echt in te zetten op zijn kracht. Een onboading assessment werd ingezet om de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat is zijn unieke kracht?
  • Hoe kan de organisatie hier zo goed mogelijk aanspraak op maken?
  • Wat is de keerzijde van zijn persoonlijke dynamiek?

Feedback leidt tot nieuwe inzichten

Wij ervaren een vlotte, extraverte manager met veel energie en daadkracht. De organisatie heeft de ambitie is om direct vanaf de start zijn potentieel ten volle te benutten door hem echt in te zetten op zijn kracht. Maar, wat ís die unieke kracht precies en op welke manier kan de organisatie hier zo goed mogelijk aanspraak op maken? En ook, wat is de keerzijde van zijn persoonlijke dynamiek? In het assessment hebben wij ingezet op het geven van feedback. Door het zelfvertrouwen waarmee hij zich profileert, bleek zijn omgeving minder geneigd hem van feedback te voorzien. Hij was niet gewend een spiegel voor te krijgen. Door hem in het assessment herhaaldelijk in gesprek te zien, hebben wij hem kunnen teruggeven hoe hij overkomt op anderen en op welke wijze hij nog effectiever kan samenwerken.

Concreet plan

Met deze inzichten kijkt de deelnemer terug op een waardevolle en inspirerende dag. Hij is gemotiveerd om aan zijn ontwikkeling te werken en hij weet hoe hij dat het beste kan doen. Samen met zijn nieuwe werkgever heeft hij een concreet plan kunnen opstellen, waarbij het organiseren van feedback een vast onderdeel van zijn functioneren wordt. Ook gaven wij tips voor aanvullende training en concrete handvatten voor zijn begeleiding. Hij heeft een vliegende start kunnen maken, de organisatie kijkt terug op een succesvolle onboarding.