Onboardings assessment

Hoe een onboardingassessment zorgt voor een vliegende start.

Onze deelnemer start als manager bij een innovatieve organisatie. De ambitie is om direct vanaf de start zijn potentieel ten volle te benutten door hem echt in te zetten op zijn kracht. Een onboardingsassessment werd ingezet om de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat is de unieke kracht van deze nieuwe medewerker?
  • Hoe kunnen wij zijn talenten zo goed mogelijk benutten?
  • Welke ondersteuning heeft hij nodig voor zijn ontwikkeling?

Feedback leidt tot nieuwe inzichten

Wij ervaren een vlotte, extraverte manager met veel energie en daadkracht. De organisatie heeft de ambitie om direct vanaf de start zijn potentieel ten volle te benutten door hem echt in te zetten op zijn kracht. Maar, wat ís die unieke kracht precies? En ook, wat is de keerzijde van zijn persoonlijke dynamiek? In het assessment hebben wij ingezet op het geven van feedback. Door het zelfvertrouwen waarmee hij zich profileert, bleek zijn omgeving minder geneigd hem van feedback te voorzien. Hij was niet gewend een spiegel voorgehouden te krijgen. Door middel van diverse praktijksimulaties hebben wij hem inzicht kunnen geven in het effect van zijn manier van communiceren. Het heeft hem waardevolle eye-openers opgeleverd voor een effectievere manier van aansturen en samenwerken.

Concreet plan

Met deze inzichten kijkt de deelnemer terug op een waardevolle en inspirerende dag. Hij is gemotiveerd om aan zijn ontwikkeling te werken en hij weet hoe hij dat het beste kan doen. Samen met zijn nieuwe werkgever heeft hij een concreet plan kunnen opstellen, waarbij het organiseren van feedback een vast onderdeel van zijn functioneren wordt. Ook gaven wij tips voor aanvullende training en concrete handvatten voor zijn begeleiding. Hij heeft een vliegende start kunnen maken, de organisatie kijkt terug op een succesvolle onboarding.