Onboarding assessment

Een vliegende start

Direct de juiste begeleiding. Boeien en binden van nieuwe medewerkers.

Jouw nieuwe medewerker een vliegende start laten maken? De onboardingassessments van Vijlbrief geven jou en jouw nieuwe aanwinst alles in handen voor een succesvolle samenwerking.

  • Potentieelinschatting op basis van vooraf bepaalde criteria
  • Veel praktijksimulaties
  • Door adviseur geschreven rapport
  • Inclusief concreet opstartadvies

Snel in je kracht staan

Met een arbeidsmarkt die steeds krapper wordt, is het aantrekken en behouden van goed personeel belangrijker dan ooit. Het heeft geen zin om te investeren in dure werving en selectieprocedures als je talent vervolgens via de achterdeur weer verdwijnt. Om dit te voorkomen, wordt het steeds gebruikelijker om kandidaten op weg te helpen met een onboardingassessment.

De nadruk bij een onboardingassessment ligt niet op de geschiktheid, we gaan vooral onderzoeken hoe talenten zo ingezet kunnen worden dat zij bijdragen aan zowel effectief functioneren als plezier in het uitvoeren van de functie. Het doel van het onboardingassessment is dus het vergroten van het rendement van talent én het behouden van talent.

Opstartadvies

Ook goed om te weten: onze bevindingen worden altijd gepresenteerd in een rapport. Dit is geen standaardrapport, maar een uitgebreid en ‘handgemaakt’ rapport waarmee je een helder beeld krijgt van de kandidaat en diens persoonlijkheid, kwaliteiten, ontwikkelpunten en potentieel.

Naast een advies over de match tussen kandidaat en functie, geeft Vijlbrief altijd een opstartadvies. Je ontvangt concrete tips over passende begeleiding zodat de investering in nieuwe medewerkers direct heel efficiënt kan worden ingezet. Welke ondersteuning is nodig en hoe zorg je voor optimale onboarding? Het advies geeft antwoord op deze vragen en vergroot de kans op succes; alles wat er nodig is voor een vliegende start.

Klantcase

Onboardings assessment

Hoe een onboardingassessment zorgt voor een vliegende start.

Bekijk case