Selectie assessment

Een selectieassessment dat onverwachte kansen biedt.

Vincent solliciteerde op een vacature voor projectleider op een productieafdeling bij één van onze trouwe opdrachtgevers. Deze zette een selectieassessment in om te onderzoeken in hoeverre Vincent geschikt bleek voor deze plek.

  • Waar liggen de kwaliteiten van deze medewerker?
  • Wat zou er nog ontwikkeld moeten worden?
  • In hoeverre staat hij open om te leren en zich te ontwikkelen?

Talenten en ontwikkelpunten onderzoeken

Uit het assessment bleek de jonge Vincent nog weinig behendig in het ombuigen van weerstand. Omdat wij als bureau een lange relatie met deze klant hebben, kennen wij de dynamiek op de verschillende afdelingen. Op de betreffende afdeling wisten wij dat de noodzaak voor verandering groot was, maar de bereidheid om te veranderen minder groot. Wij besloten om geen positief advies te geven ten aanzien van zijn geschiktheid voor de functie op deze specifieke afdeling. Tegelijkertijd zagen wij in het assessment dat Vincent over veel ontwikkelbereidheid en potentieel beschikt. Voor de organisatie zou het zonde zijn om deze talentvolle starter te laten lopen!

Wat zou beter passen?

Wij adviseerden de klant om op zoek te gaan naar eenzelfde functie op een andere afdeling. Eén waar van meer veranderbereidheid bij medewerkers sprake was. De klant schakelde mee, zij organiseerden een switch; zij stelden een bestaande projectleider aan op de uitdagende afdeling en gaven Vincent een kans op een kleine, minder dynamisch afdeling: een win-winsituatie!