Selectie

Selectieassessment brengt onverwachte kansen in beeld.

Vincent solliciteerde op een vacature voor projectleider op een productieafdeling bij één van onze trouwe opdrachtgevers. Deze zette een selectieassessment in om te onderzoeken in hoeverre Vincent geschikt bleek voor deze plek.

  • Waar liggen zijn kwaliteiten?
  • Welke kenmerken zien wij in zijn persoonlijkheid?
  • In hoeverre staat hij open om te leren en zich te ontwikkelen?

Talentvol

Uit het assessment bleek Vincent nog weinig behendig in het ombuigen van weerstand tegen verandering. Omdat wij als bureau een lange relatie met deze klant hebben, kennen wij de dynamiek op de verschillende afdelingen. Op de afdeling waar deze vacature was ontstaan, wisten wij dat de noodzaak voor verandering groot was, maar de bereidheid om te veranderen minder groot. Wij besloten om geen positief advies te geven ten aanzien van zijn geschiktheid voor de functie op déze afdeling. Tegelijkertijd zagen wij in het assessment dat Vincent wel over veel ontwikkelbereidheid en potentieel beschikt. Voor de organisatie zou het zonde zijn om deze talentvolle starter te laten lopen!

Waar past hij wel?

Wij adviseerden de klant om op zoek te gaan naar eenzelfde functie op een andere afdeling. Eén waar van meer veranderbereidheid bij medewerkers sprake was. De klant schakelde mee, zij organiseerden een switch; zij stelden een bestaande projectleider aan op de uitdagende afdeling en gaven Vincent een kans op een kleine, minder dynamisch afdeling: een win-winsituatie!

De klant heeft het als heel prettig ervaren dat wij breed hebben meegedacht, hen in staat hebben gesteld kansen te creëren en dit talent toch aan zich te binden.