De kunst is om het aanwezige talent en potentieel optimaal te benutten en effectief richting te geven

Ontwikkelassessment

Waar ligt nu echt de kracht van uw medewerker; in welke richting moet hij zijn ontwikkeling vormgeven om verder te groeien en volop gebruik te maken van zijn talenten? Een ontwikkelassessment geeft antwoord. Een ontwikkelassessment kan ook helpen om een nieuwe medewerker een goede start te geven, doordat u direct kunt focussen op de juiste ontwikkelpunten en gerichte ondersteuning in de ontwikkeling kunt geven. Met als resultaat; medewerkers die hun kwaliteiten en valkuilen kennen en die weten in welke richting ze zich willen ontwikkelen, zodat ze effectief mee kunnen bewegen met de ontwikkeling van de organisatie en langdurig met plezier en naar tevredenheid kunnen blijven werken; duurzame inzetbaarheid.

360 graden feedback

360 graden feedback is een krachtig en laagdrempelig feedbackinstrument om het zelfinzicht van medewerkers te vergroten en hun ontwikkeling te stimuleren. Via een online tool stellen wij op maat een vragenlijst samen over de competenties van uw medewerker(s), die relevant zijn voor de betreffende functie. De vragenlijst wordt ingevuld door zoveel mogelijk anderen uit de organisatie met verschillende relaties tot de persoon in kwestie: leidinggevenden, collega’s of medewerkers, maar eventueel ook (interne of externe) klanten. Hiermee wordt inzichtelijk welke competenties door de omgeving als sterk en welke als minder sterk ontwikkeld worden ervaren. Wij leveren een rapportage waarin dit helder beschreven wordt. Indien gewenst wordt het traject opgevolgd door een persoonlijk (ontwikkel-)gesprek. Een laagdrempelige instrument met als resultaat: verhelderende inzichten waarmee u en uw medewerker concreet aan de slag kunnen en waarmee ontwikkeling concreet gestimuleerd wordt.

Leiderschapsontwikkeling

Bij Vijlbrief Assessment hebben wij veel ervaring met ontwikkelassessments voor Management Development trajecten, kweekvijvers en Management Traineeships. Ons ruime instrumentarium en onze ervaring maken dat wij managementpotentieel zichtbaar kunnen maken. Zijn dit inderdaad uw managers in de dop? En zo niet, hoe kunt u uw talentvolle medewerker mogelijkheden tot ontwikkeling in een andere passende richting bieden die stimulerend en uitdagend is? De rapportage van het assessment geeft inzicht in het managementpotentieel en de kwaliteiten van uw medewerker en in diens belangrijkste ontwikkelthema´s. Zo weet u dat u in de leiderschapsontwikkeling van de juiste mensen investeert, op de juiste manier.

Boost sessie

Volg eens een Boost Sessie! Een compacte vorm van coaching waarbij je weer even helemaal in je kracht gezet wordt. Intensief en beklijvend, al vanaf één sessie!

Met een Boost Sessie krijg je snel de energie en handvatten aangereikt om ingesleten ineffectief gedrag om te zetten in effectief handelen. Je krijgt inzicht in je blinde vlek, maakt kennis met alternatieve benaderingen die bij je passen, en je leert een effectieve aanpak van lastige situaties toepassen. Zo weet je in je eigen werkpraktijk de volgende stappen te zetten en effectiever te zijn in het behalen van je doelstellingen.

We richten alles op het versterken van jouw vaardigheden, op het effectief stimuleren van jouw ontwikkeling. Het draait om het uitbouwen van je eigen kracht en het praktisch leren omgaan met je valkuilen.

We beperken ons tot één of enkele sessies met individuele aandacht. Zodat er een grote focus ontstaat. Intensief genoeg om beklijvend resultaat te boeken en kort genoeg om het effectief en betaalbaar te houden!

Zie ook Boost sessies!

Heeft u Vragen?

Wil uw medewerker zich breder oriënteren op zijn/haar carrièremogelijkheden?

Dan past een loopbaanassessment wellicht beter bij uw vraag.

Benieuwd naar concrete voorbeelden?

Kijk eens bij ons portfolio.

Portfolio

Leiderschaps Ontwikkeling: Development Scan

Management Development trajecten Rijksoverheid

Business Change Ontwikkelassessments

Gemeentelijke transitie vergt leervermogen